Karakter

Als huishond kenmerken ze zich door trouw en waakzaamheid. Ze zijn leergierig, attent, bereid voor de baas te werken en doen dit met veel plezier, het is een uitgesproken kindervriend. Ze hebben een pittig karakter, dat een consequent en rechtvaardige hand van de Baas nodig.

Het verdient aanbeveling met een Corgi te gaan werken, bijvoorbeeld een cursus gedrag en gehoorzaamheid, eventueel behendigheid of fly-ball; ze hebben een hekel aan een saai bestaan. Ze willen overal bij zijn en hebben de aanleg zich ook overal mee te bemoeien. Men moet het karakter van een Cardigan niet onderschatten.

Op de leeftijd van ongeveer 6 tot 14 maanden (pubertijd ) zal de Cardigan proberen de leiding van de roedel, het gezin op zich te nemen. Bij een juiste en consequente aanpak, erkent de Cardigan zijn baas verder gedurende zijn leven als de ‘roedelleider’. U hebt dan een hond die iets speciaals heeft. Mensen die een Cardigan bezitten of hebben bezeten, weten dat hij ‘iets’ heeft, dat hem van andere honden onderscheidt. Cardigans zijn ‘kwajongensachtig’ en mogen graag de clown uithangen.

Uiterlijk

De cardigan is stevig gebouwd, krachtig en beweeglijk met een groot uithoudingsvermogen. Lang in verhouding tot de hoogte, het lichaam eindigend in een vossenstaart, die in het verlengde van het lichaam is aangezet. Kenmerken: Levendig, actief en intelligent, evenwichtig, niet schuw of agressief.

Gezondheid

Over het algemeen hebben de Cardigans weinig problemen met hun gezondheid. Uiteraard is ook dit ras gebonden aan een aantal verplichte gezondheidsonderzoeken.

Associatie, genoeg tijd en liefde om te geven?

Neem dan contact op en wie weet heb je straks een Cardigan Welsh Corgi!